Focaccia

 
Hej!
Hoppas du har en underbar dag med mycket sol och värme! Här i Skåne är det uppemot 23-24 grader. Puh!!
 
Nu när sommaren närmar sig kan det ju vara bra att ha några enkla recept på lager till sommarens alla utflykter. Detta receptet på focaccia är precis ett sådant recept! Väldigt enkelt bröd att göra, riktigt gott och lätt ta med sig. 
 
Det bästa med focaccia är att du kan toppa med det du har hemma. Lök, timjan, vitlök, rosmarin, flingsalt, basilika, tomater och kanske rent av lite champinjoner?
 
I denna har jag använt körsbärstomater, rosmarin, flingssalt, gröna oliver, vitlökspulver och lite majsmjöl i degen istället för durumvetemjöl.
 
 
 
 
 
 
Recept 1 kvadratisk form, 25x25 cm
 
25g jäst
3,5 dl vatten
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
2 dl majsmjöl (eller durumvete)
6-7 dl vetemjöl 
 
 Häll i alla ingredienser i en assistent med krok. Kör på låg hastighet i ca 6 min. (10 om du knådar för hand) Degen ska vara lite kladdig.
 
 
Olja hela formen med olivolja. Tryck ut degen jämt i formen. Jäs i 60 min under bakduk.
 
 
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla på olivolja och lägg på te.x vitlökspulver, flingsalt, oliver, körsbärstomater delade på mitten och rosmarin.
 
 
 
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min. Kontrollera gärna innetemperaturen på brödet som ska vara mellan 93-96 grader.
Ta ut och låt svalna. Skär i bitar. 
 
 
 Kajsa
 
focaccia