Snabbt mello godis

 
 
 
Ibland tar lördagsbestyren längre tid än vad man planerat. Klockan blir sent och ingen tårta hinns med. Ajaj. Men det finns en lösning. Du kan alltid snabb-baka lite kokosgodis.
Detta receptet tar absolut inte mer än 5 min att göra + 15 min i frysen. Riktigt smidigt!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Godis
 
 
 Du behöver:
100 gram nutella
100 gram jordnötssmör
100 g kokosflingor
2 msk sirap
 
ev. lite ätbart glitter. Lite bling bling passar bra till mello.
 
Gör så här:
 
1. Mät upp nutella, jordnötssmör och sirap i en kastrull.
2. Smält samman allt.
3. Tillsätt kokosen och blanda.
4. Fördela i små formar eller klicka ut på bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite havssalt.
5. Ställ in i frysen i 15 min.
6. Servera.
 
 
Kajsa
 

Ett axplock

 
Hej!
Nu har det blivit dags för 6 veckors praktik för min del. Härligt att få komma ut i verkligheten och jobba lite. Det är sista praktiken under tiden på yh! Detta innebär att det inte alls är långt kvar till gesällprovet och allvaret. Det känns som det är mycket som ska hinnas med, planeringen, egna arbetet, provbakning, teori, allt och lite till skulle jag vilja påstå. Förhoppningsvis kommer det vara värt det senare. 
 
Nu tar vi en dag i taget och idag tänkte jag visa er lite vad jag har hittat på i skolan. 
 
Jag tänkte nu sammanfatta den senaste tiden i bageriet genom att visa er en del bilder. 
 
 
 
 
Kajsa

Skådebröd med svenska bagarlandslaget

Igår så var det dags för ännu en föreläsningsdag på Yh. Denna gången var det dags för lite skådebröd med Moa och Kim från svenska bagarlandslaget. 
 
Här är min lilla skulptur som jag gjorde:
 
 
 
 
 
 
 
Full koncentration vid ihopsättningen. Hehe. (bild från yrkesbagare på facebook) 
 
Kul och lärorikt.
 
Kajsa