Scones med färsk rosmarin.

Jättegoda scones med rosmarin. Dessvärre har jag tappat bort receptet. 
Återkommer senare om det dyker upp.
 
 
 
 
 
Kajsa.
rosmarinscones

Baking with M&Ms

Det är gott att baka med godis. Speciellt m&ms. Men här i sverige så har vi ju bara för det mesta bara m&m choco "naturell" och m&m med jordnötter att välja mellan. Däremot har landet i väst en hel drös olika smaker att välja på. Besökte M&ms hemsida och får se att de bl.a har m&m med mintsmak & hallonsmak! Det kan nog vara gott. Och sedan så har de massa olika storlekar också, vilket kan vara praktiskt.
Senast vi va i USA så vill jag minnas att vi köpte m&m choco i enkilospaket. Då räcker det ju mycket längre och det blir ju faktiskt lite billigare också, hehe.
 
Här nedan följer ett recept på vita brownies med m&m. Supergott! Och vet ni vad. Dom innehåller så mycket socker så att dom fryser inte när man stoppar dom i frysen. Haha. Men goda är dom. Det kan jag garantera.
 
 
 
 
 
Recept till ca 10-15 st
 
113g smör
2 dl farinsocker
0,75 dl strösocker
2 krm salt
2 ägg
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2,3 dl vetemjöl
170 gram m&ms av något slag, ex choco
 
Gör såhär:
Rör smör+socker pösigt. Häll i äggen och resten av ingredienserna förutom m&msen. Blanda. När smeten är färdig så blandar du ner chokladpistillerna. Häll i en form ca 2x3 dm klädd med baklåtspapper. Lägg på ett par extra m&ms på kakan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-18 min, ha koll. Ta ut och låt svalna. Skär i önskade bitar.
 
Lycka till,
 
Kajsa
amerika - brownies - m&m

Limpa med solrostorkade tomater & basilika.

Hej på er. Idag är ju inte vädret på topp, men vad gör de när man får vara inne och baka litegranna??
Idag är det limpa med solrostorkade tomater som står på schemat. Tomatsmaken gifter sig finfint med brödet och basilikan. Smask.
 
 
 
 
 
Recept till en limpa (mycket enkelt att dubbla)
 
25 gram jäst
2,5 dl vatten
1,5 tsk salt
2 tsk socker
ca 6 soltorkade tomater (hackade)
1-2 msk basilika (torkad eller färsk, båda går lika bra)
7 dl vetemjöl
2 msk olivolja
 
Gör såhär:
Kör ihop alla ingredienser utom tomaterna i en assistent. Låt gå i ca 5 min. Häll i tomaterna och kör ytterligare en stund. Låt jäsa i en h ungefär.
Häll ner degen i en smord "limpform" (eller vad man nu kallar dem) och låt jäsa upp till kanten.
 
När det jäst färdigt pensla ovansidan med lite vatten och grädda längst ner i ugnen i ca 35 min. Brödet är färdigt vid 97 grader eller när det låter ihåligt om man knackar på det.
Ta ut och stjälp upp på ett galler. Låt svalna under bakduk.
 
Lycka till,
 
Kajsa.
basilika - bröd - tomat