Bananglass

 
 
 
Nu har värmen äntligen hittat till Småland. Underbart!
Visst blir man lite sugen på att göra egen glass att ha redo när solen tittar fram?
Att slänga ihop denna glass tar absolut inte mer än 5(!!!) minuter. 
 
Denna "glass" innehåller endast 1 ingrediens. Bara banan. Nyttigt, enkelt, gott och smidigt!
Om du vill kan du tillsätta lite vaniljpulver, men det är absolut inte nödvändigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du behöver till 2 portioner:
 
2 bananer (inte alltför övermogna)
 
Digestivekex (valfritt)
Vaniljpulver (valfrit)
 
Gör så här:
1. Skala bananerna och dela dem i mindre bitar. Sätt in i frysen i 1 timma.
2. Ta ut och mixa ihop de frysta bananerna med lite vaniljpulver till en jämn blandning. 
3. Strö över lite digestive.
4. Servera!
 
Kajsa
bananglass

Påskafton!

 
Jag har en konstig känsla av att julen nyss tog slut. Tänk så fort tiden går när man har roligt, redan dags för påsk!
Men vad gör väl de, finns det något mysigare än att umgås med sina nära och äta massa gott?
 
Jag vill passa på att önska er alla en hejdundrande fin påsk. Kom ihåg; ingen redig påsk utan lite godis. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Må gott
 
Kajsa
2016 påsk - påskafton

Kajsa testar: Whoopies

God förmiddag!
 
Idag är det dags för nytt inlägg i kategorin "Kajsa Testar". Denna gång med ett superkul recept på Whoopies! Yes!

Dethär med whoopies, vad är det egentligen?
Whoopies är ett bakverk som ursprungligen kommer från New England och Pennsylvania i Usa. "Whoopies" heter bakverket just för att arbetare och barn utbrast just "Whoopie!" då de fann detta bakverk i sina matlådor. Vilken överraskning!
Whoopies består tradiotionellt av två mjuka kakaobottnar bakade på smör, farinsocker, bikarbonat, vetemjöl, kakao, ägg, mjölk och lite vanilj. Originalet innehåller också en marsmallowglasyr som läggs emellan två kakor.
 
Fyllningen i denna varianten är en marängsmörkräm med smak av citron. Jag färgade den lite lätt gul nu såhär vid påsktider. 
Det blev superbra!
                            
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var väldigt gott när marängsmörkrämen har en lätt smak av citron
Receptet får betyget:
3,5/5  möjliga!
 
(Receptet på dessa bottnar och whoopie-fakta kommer från boken "Whoopie Pies")
Du behöver:
 
175g vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
3 msk kakao
1 nypa salt
150g smör
150g farinsocker
1 stort ägg
1 tsk vaniljsocker (eller 1 krm vaniljpulver)
1,5 dl mjölk
 
1. Blanda vetemjöl, kakao, salt och bikarbonat i en bunke.
2. Vispa smör och farinsocker vitt och fluffigt.
3. Tillsätt ägg och vanilj därefter hälften av mjölblandningen.
4. Häll i mjölken och vänd ner resterande mjölblandning tills allt är blandat.
5. Spritsa smeten eller klicka med sked ca 20 stycken på bakplåtsklädda plåtar.
6. Grädda i 175 grader i ca 12-14 min tills kakorna har rest sig och stannat.
7. Ta ut och låt svalna i 5 min. Flytta över dem på ett galler och låt svalna helt.
 
Fyllningen är en marängsmörkräm
(Receptet kommer från Leila Lindholms bok "Piece of Cake"
 
Du behöver:
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
2 msk citronsaft
200g mjukt smör
ev. färg
 
Gör så här:
1. Blanda äggvitor, citron och socker i en rostfri bunke.
2. Vispa över vattenbad tills den tjockna och den är 65 grader.
3. Ta av från plattan och vispa marängen tills den nästan svalnat.
4. Tillsätt smöret lite i taget under långsam omrörning. 
5. Tillsätt ev. färg.
6. Spritsa eller klicka marängsmörkrämen på undersidan av hälften av alla whoopies. Lägg på resterande lock och tryck till dem lite lätt. 
7. Servera!
 
 Mums mums!
 
Kajsa