Choklad-drömmar

 
Ljuvliga spröda choklad- drömmar!
Denna gången kan du gå in på min youtubekanal och kolla på nya videon jag lagt upp där på hur man går tillväga när man bakar drömmar! 
 
Själva receptet finns med i videon, men vill du läsa hela receptet rakt av så finns det längre ner i detta inlägg.
 
 
Här finns videon:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Du behöver:

2,5 dl strösocker

175 gram rumsvarmt smör

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk hjortronsalt

5,5 dl vetemjöl

0,75 dl rapsolja

0,5 dl kakao

1 krm salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda smör och socker och tillsätt oljan och saltet. Blanda lite till. Sikta mjöl, hjortronsalt, salt, kakao och vaniljpulver på ett bakplåtspapper. Tillsätt i smörblandningen. Blanda ihop tills det blivit en deg.

Rulla ut degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna litegrann. Grädda i 20 min i mitten av ugnen.

Ta ut och låt svalna på plåt.

Klart!

 

Kajsa

youtube

Länkar

 
 
 
En ny kategori finns numera här på bloggen.
 
 "Länkar"
 
Där finns länkar till spännande bakbloggar om du vill ha ännu mera inspiration och tips!
Om du vill att din blogg ska vara med så skicka ett mejl till mig (elvafikablogg@gmail.com) med länk till din blogg så fixar vi det. 
 
 
 
 
Diningandcooking
 
Madeleinesbakverk
 
bakbloggar - länkar

Slutprov Bageri Konditori 2015

 
Nu är bakningen avslutad. Slutprovet ägde rum igår och idag. Bedömningen är genomförd och poängen har satts.
 
Jag måste börja med att berätta att jag tycker att det har varit ett par riktigt roliga dagar i bageriet. Vi har kämpat på en hel del för att få så bra resultat som möjligt. 
 
 
 
 
Det här är mitt uppdukade bord. 
 
 
Hallonbakelser och mazariner.
 
 
 Bröd och bakelser.
 
 
Tomat & basilika- knutar
 
 
Specialarbetet fick bli en bröllopstårta med ett litet gulligt par på toppen. 
 
 
 
 
 
 
Kardemummaknutar.
 
 
Vetebullar med pistagefyllning och hyvlad mandel. 
 
 
Den klassiska princesstårtan. 
 
 
Marsipanros. 
 
 
Kardemummalängd och kanelkrans. 
 
 
Hela mitt bord. 
 
När man står där och tiitar på sitt egna bord så känner man att det var värt varenda minut man lagt ner på arbetet. Visst, saker kan alltid bli bättre, men jag känner mig ändå riktigt nöjd!
Det ska bli intressant att se vad bedömmarna har tyckt om alla bakverk. 
 
Kajsa
2015 - gymnasiearbete