Patisserie

 
Här kommer lite bilder av olika slag från kursen patesserie. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kajsa

Enkla tryfflar

 
Hej där!
Detta året har det inte blivit så många julrecept ifrån min sida hittils, men än är inte julen över.
 
Här kommer ett härligt recept på enkla tryfflar. Detta hittade jag i en kakbok för några år sedan. Det har blivit en tradition att göra dessa varje jul. 
Du kan smaksätta med det du tycker om. Det är endast smaksättningen som förändrar allt. 
Det går minst lika bra att servera dem mitt i sommaren på kafferepet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
85 g mörk choklad
85g mjölkchoklad
60g smör
1,25 dl vispgrädde
0,5 dl malda mandlar
kakao
(ev.smaksättning rom, kanel, konjak, salt..)
 
Gör så här: 
Smält all choklad i micron. (Rör om varje 30:e sekund!! OBS)
Smält även smöret och blanda ihop med chokladen. Blanda därefter i grädden, malda mandlar och ev smaksättning. 
Ställ in i kylen och låt stelna i ca 2 timmar. 
Rulla därefter till bollar i önskad storlek. Tänk på att tryffeln är väldigt mastig så gör dem gärna rätt så små. Rulla i kakao och ställ in i kyl tills de ska serveras. 
Klart!
 
Kajsa
enkelt julgodis - julgodis