Baka strass till mor

 
Hej!
Dags för nytt recept!! Idag med temat "Mors dag" som ju infaller på Söndag. Har ni kommit på något ni ska baka tills dess?
För inte är det väl en redig mors dag utan lite kakor!
Jag har ett hett tips på ett recept, underbara, spröda, porösa och ljuvligt goda strasskakor som är spritsade i hjärtform. Jättefina att bjussa på!
 
 
 
 
 
 
 
De fick betyget:
"Bästa strasskakorna jag smakat" 
Hörni, detta är ett recept värt att testa!
 
Recept till 10 stora:
 
120g rumsvarmt smör
0,75 dl florsocker
1 krm ekologiskt vanljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
2,5 dl vetemjöl
50 g mörk choklad
 
Gör så här:
 Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och florsocker och vaniljsocker poröst. Om du använder en assistent så ta vingen. Om du har en elvisp så går det lika bra med den.
Tillsätt lite mjöl i taget och vispa tills en mjuk och spritsbar konsistens. 
Häll i en spritspåse med en 10-12 tyll. Spritsa enligt bilden nedan.
 
 
 
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 12-13 min.
Ta ut och låt svalna. 
 
 
Smält chokladen i en skål i micron. Ta en sked eller gör en pappersstrut och strecka alla kakorna med choklad.
Vill du veta hur du gör en pappersstrut klicka HÄR:
Låt stelna. I kyl i 15 min. 
 
 
 
 
 
 
 Kajsa
 
2016 - mors dag
Emma -Merakibeauty.se

åh så gott det ser ut :)