Schweiz del 3

 
Dag 3
 
Denna dag var det dags för den sista kursdagen i Schweiz. Nu var det min grupps tur att ha kurs i konditoriet. Lärarna gick igenom olika sorters tårtbottnar, både tekniker och recept.
Vi fick också en demostration i chokladdekorationer.
 Kommer absolut bli användbart i framtiden.
 
 Efter ett par timmar teori så var det våran tur att börja tillverka olika desserter. Vi blev indelade i smågrupper om 4 och min grupp fick uppgiften att göra desserten: "Orange dream".  I den fanns en jelly med stjärnanis, en krispig botten med pralinee och en blodapelsinmousse över. 
 
Alla grupper gjorde olika desserter som vi senare på kvällen skulle få äta som en buffe. 
Här snackar vi dessertbuffe! 7 olika desserter, och det är klart att man måste smaka alla. 
 
Senare på kvällen så delades det ut kurscertifikat till alla oss deltagare. Vi tackade lärarna för allt och vi gav dem lite presenter. De fick alla varsin flaska av lokalt tillverkad rapsolja från Skåne. 
 
 
 
 
 
 
 
Kajsa
 
2016 - bakkurs - schweiz
Sanna

OMG tjejen, hur duktig är inte du?? Blir sugen på allt du bakar!!

LindaNinjah

Mycket goda saker på en och samma gång. Hur länge har kursen hållt på? :)