Kajsa Testar- Chokladbollar med brynt smör

 
Hej!
 
Hörni. Chokladbollar. Äntligen!
I denna veckans "Kajsa testar" så bakar jag chokladbollar med BRYNT smör. Jag tyckte att choklad och brynt smör verkarde vara en väldigt fin kombination. Det visade det sig senare att det var också. Mums-mums!  
För den som inte har smakat brynt smör någon gång kan detta vara ett utmärkt tillfälle att testa, ni kommer definitivt inte att ångra er, jag lovar! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bli inte orolig om smeten är väldigt mjuk när du blandat alla ingredienserna, den sätter sig när den stått i kylen en stund och får då en perfekt konsistens.
 
Du behöver:
 
100 gram smör
2,5 dl havregryn
0,5 krm vaniljpulver
3 msk grädde
1 dl farinsocker
50 gram mörk smält choklad
 
Krossade digestivekex att rulla bollarna i.
 
Gör så här:
 
1. Smält smöret och bryn det i en kastrull. Det ska lukta nötigt och bli mörkbrunt.
2. Häll i alla ingredienser i en bunke och blanda ihop. Låt stå i ca 30 minuter i kylen till smeten stelnat lite.
3. Rulla till bollar i önskad storlek och rulla därefter i de krossade kexsmulorna.
 
Kajsa
2016 - chokladbollar - chokladbollensdag
Matilda Berlin

Wow vad snygga dom blev!

Svar: Tack!
Kajsa Johansson