Tunn och ljuvlig Nutellakaka
Det är alltid lika roligt att hitta på lite nya bakverk och använda de ingredienser som finns hemma. Det är precis det jag gjort idag. Det blev en härlig kexbotten med nutella och chokladfyllning. Faktiskt är den endast 1 cm tjock och det är det som gör den rätt unik.
"Rasande elegant!"
Recept:
250 gram digestive
70 gram margarin
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
200 gram nutella
50 gram mörk choklad
0,5 dl grädde
Lite nutella att spritsa på kakan som dekoration
citronmeliss
flingsalt
Gör så här:
Kexbotten:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa digestive, margarin och vaniljsocker till ett pulver. Klipp ett bakplåtspapper lika stor som botten i en löstagbar form (21cm ca) och lägg i det i formen. Tryck ut kexpulvret med en sked så att det blir ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen i 10 min. Ta ut och låt svalna.
Fyllningen:
Koka upp grädden. Häll i hackad choklad och nutella och rör om tills det smält ihop. Fördela över den avsvalnade kexbotten och ställ in i kylen i en halvtimma.
Dekorera med att exempelvis spritsa lite nutella runt om på kakan, strö över lite flingsalt och lägg på lite citronmeliss.
Servera med en klick grädde.
Kajsa
Så enkelt och så gott det ser ut! Den ska jag definitivt testa någon dag!