En fiberrikare Jordgubbspaj


Hur står det till i regnet? 
Här bara öser det ner. Lite tråkigt men samtidigt väldigt mysigt. Det är ju då man ska tända ljus, dricka en varm kopp kaffe, kolla film, spela tärningsspel, och bara umgås.
Så härligt!  

Efter en riktigt smaklig helgmiddag bjöd mamma på denna pajen till efterrätt. Och paj säger jag ju aldrig nej till. Särskilt inte Jordgubbspaj. Vilket intressant recept detta var alltså.
Ett recept som tar oss tillbaka till de varma sommarkvällarna. Jordgubbspaj med vaniljsås, behöver jag säga mer? Ne, tror knappast det.

Ja, du läste titeln rätt! Detta är en lite rolig variation på den originella pajdegen som endast ofta innehåller enbart vetemjöl. I denna varianten är det lite grahamsmjöl i degen som gör den lite fiberrikare. 
Smakskillnaden är faktiskt inte så jättestor. De övriga basic paj ingredienserna finns med. 

För oss som älskar att pröva nya recept är detta att rekommendera. 







Receptet :
500gram jordgubbar (frysta går utmärkt att använda) 
0,5 dl strösocker 
1 msk potatismjöl 

175g smält smör
1 dl strösocker 
1,25 dl vetemjöl 
1,25 dl grahamsmjöl 
1 tsk bakpulver 

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg jordgubbarna i en ugnsfast form.
Blanda 1 msk potatismjöl och 0,5 dl socker i en skål. Fördela detta jämnt över bären. 

Smält smöret. Blanda ihop alla övriga torra ingredienser. Tillsätt smör i mjölblandningen och blanda till en fast smet. Fördela smeten över jordgubbarna.
Grädda i 30 min i nedre delen av ungen.
Ta ut och låt svalna. Servera gärna med vaniljvisp eller vaniljglass. 

Att göra paj är ingen större konst. Få ingredienser och det går snabbt att få ihop en enkel men oj så smarrig efterrätt!

Trevlig helg
Kajsa
ɑ n n i k ɑ

Gott!

Svar: Ja, absolut! Och dessutom kan man mumsa i sig pajen med ett lite godare samvete :)
Kajsa Johansson