Slutprov Bageri Konditori 2015

 
Nu är bakningen avslutad. Slutprovet ägde rum igår och idag. Bedömningen är genomförd och poängen har satts.
 
Jag måste börja med att berätta att jag tycker att det har varit ett par riktigt roliga dagar i bageriet. Vi har kämpat på en hel del för att få så bra resultat som möjligt. 
 
 
 
 
Det här är mitt uppdukade bord. 
 
 
Hallonbakelser och mazariner.
 
 
 Bröd och bakelser.
 
 
Tomat & basilika- knutar
 
 
Specialarbetet fick bli en bröllopstårta med ett litet gulligt par på toppen. 
 
 
 
 
 
 
Kardemummaknutar.
 
 
Vetebullar med pistagefyllning och hyvlad mandel. 
 
 
Den klassiska princesstårtan. 
 
 
Marsipanros. 
 
 
Kardemummalängd och kanelkrans. 
 
 
Hela mitt bord. 
 
När man står där och tiitar på sitt egna bord så känner man att det var värt varenda minut man lagt ner på arbetet. Visst, saker kan alltid bli bättre, men jag känner mig ändå riktigt nöjd!
Det ska bli intressant att se vad bedömmarna har tyckt om alla bakverk. 
 
Kajsa
2015 - gymnasiearbete
Lina

Jättefina bakverk du har gjort till slutproven, när jag var yngre hade jag som drömyrke att vara bagare men sen blev det förskollärare istället. Har dock ångrat mig lite under åren men planerar att gå lite bakkurser och matlagningskurser nu under hösten och få lära mig mer.

www.diningandcooking.blogg.se

Svar: Tack så mycket! :) Precis! Gör det du känner för mest!:)
.

Mjolkfriabakverk

Kardemummabullarna ser helt ljuvliga ut!

Svar: Tack!:)
.

Madeleine

Vad häftigt!
Kan tänka mig att detta var ett väldigt roligt gymnasiearbete även om de som med alla arbeten ligger mycket hårt arbete bakom det hela. Bra jobbat allt ser verkligen jättefint ut. :)
Själv läste jag natur och jag valde att skriva om allergier, på så vis fick jag arbeta lite åt mat hållet ändå. Var spännande det också.
Ha det bra
/ Madeleine

Fröken

Vilken talang du besitter! Lycka till med konditorskarriären! :-)