Europeiska dagen för hantverksmässigt tillverkad glass
Idag är det en glassdag. Glassdagen där glassen ska tillverkas av närproducerade råvaror. Kort och gott en miljöglass. Tänk att kunna äta glass med gott samvete! 24 Mars är förmodligen min nya favoritdag på hela året. Näst efter Julafton.
Denna dagen firar vi med snabb hemgjord glass! Detta recept gick superdupersnabbt att färdigställa och tar ca 2 timmar i frysen. Ingen glassmaskin behövs!
Denna varianten har jag smaksatt med vaniljpulver, men smaksättningen kan ju varieras till det oändliga. Nötter, bär, choklad, nutella, chokladboll, polkagris, nutella, u name it!




Vaniljglass:
Recept till ca 2-3 portioner.
2,5 dl grädde
2 äggulor
1/2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda äggulor, socker och vaniljpulver i en bunke. Vispa med elvisp tills den blivit lite porös. Vänd sedan ner äggblandningen i grädden. När allt är ihopblandat så häller du det i en lämplig form. Sätt sedan in i frys i ca 2 timmar.
Servera med exempelvis färska bär, maränger, chokladsås, strössel eller ät den naturell. Smaskens!
Kajsa
Åh så gott! Synd att 24 mars är mitt i veckan bara haha;)