Nationaldagen

 
5:e Juni, imorgon är det Sveriges Nationaldag!
Låt oss alla fira dagen med en svensk klassiker;
Chokladbiskvier!!
 
 
 
 
Recept till ca 25 stycken
 
Biskvibottnar:
400 gram mandelmassa
200 gram strösocker
180 gram äggvita
 
Chokladsmörkräm:
375 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 dl kakao
 
300 gram choklad att doppa dem i
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader.
Kör mandelmassan och sockret med vinge i en assistent. Häll därefter i lite äggvita i taget för att undvika klumpar i smeten. Ju mindre du häller i åt gången, desto bättre blir bottnarna i slutändan. 
Häll ner smeten i en spritspåse med tyll (exempelvis storlek 9) och spritsa lika stora bottnar på bakplåtspapper. 
Det viktigt att inte låta bottnarna stå framme en längre stund, utan sätt in dem i ugnen direkt när du är klar. Annars riskerar dem att få en hinna och då spricker de i ugnen.
Grädda mitt i ugnen i ca 14-15 min (kan ev. bli lite längre) tills de blivit härligt ljusbruna.
Låt dem svalna på plåt.
För att bottnarna ska bli enklare att lossa senare så är det en fördel om man säter in dem i frysen ett tag.
 
Smörkrämen:
Kör de rumsvarma smöret länge med vinge (kan gå hur länge som helst men ca 15-30 min går bra) . Häll i florsocker och kakao och kör en stund till. 
  
Bre på smörkrämen på undersidan av en botten med en palett eller en sked. Vill man ha den lite plattare varianten så tar man en palett och vill man ha dem lite mera runda så tar man en sked.
Ställ sedan in i kylen i någon timma.
 
Smält chokladen i micro eller i vattenbad. OBS! Tänk på att vara försiktig om du ska smälta choklad i vattenbad. Om det kommer ånga eller vatten i chokladen skär det sig och blir inte bra.
Doppa biskvierna och sätt ev i en flagga (nationaldagen!!) och låt dem därefter stelna i kyl. 
 
Bjussa någon du tycker om på en (eller två).
Mums!
 
 
Kajsa
choklad - chokladbiskvier - mandelmassa - nationaldagen - äggvitor
diningandcooking

Vilka fina chokladbiskvier, de ser ju jättegoda ut =) Jag har aldrig provat att göra klassiska chokladbiskvier men jag testade med smakerna mango och hallon för ett tag sen och det blev väldigt bra.

www.diningandcooking.blogg.se

coffeeandcupcake.blogg.se

Fina :)

Mjolkfriabakverk

Riktigt proffsigt gjort, ser fantastiskt goda ut!