Nutella och jordnötsbollar.

Enkla små godbitar som går jättesnabbt att slänga ihop. Efterosm att jag misslyckades med macaronsen så tog jag helt enkelt dem och smulade ner i degen. Förutom gamla kakrester går det även jättebra med oreo, ballerina digestive eller mariekex. Ta vad du har hemma.
 
 
Föredrar man nutellasmak framför jordnötssmak så minska på jordnötssmöret och öka på nutellan.
 
 
Rulla bollarna i det som du har hemma. Strössel, hackad mandel, florsocker, kakao, kokos eller varför inte lite havregryn?
 
 
Recept till ca 15 st
 
25 gram smält smör
30g florsocker
2 dl nutella 
1 dl jordnötssmör
2 tsk vaniljsocker
massa krossade kakor (går även bra med överblivna maränger)
Har inget riktigt mått på hur mycket kakkross som behövs. Häll i efter smak. Jag hällde ca ner ca 3-4 dl krossade kakor.
 
 
Gör så här:
Blanda florsocker och det smälta smöret med elvisp. Häll ner nutellan och jordnötssmöret och vispa liten stund. Häll till sist i alla övriga ingredienser och blanda. 
Smeten är väldigt kletig, så låt den stå och stelna till sig lite i kylen i nån timma innan rullning. 
Rulla bollarna efter önskad storlek, eller väg dem 25 g/st som jag gjorde. Avsluta med att rulla i någon lämolig dekoration. Klart!!
 
Kajsa
 
nutella - nutellachokladbollar
ɑ n n i k ɑ

Gott!

coffeeandcupcake.blogg.se

Mums :D