Citronkladdkaka

Enkel och fräsch citronkladdkaka. En god variation på "kladdkake-orginalet".
 
 
 
 
 
Recept:
2 pkt med dr oetkers citruzest (kan bytas ut mot rivet skal av 1 citron)
1/4 dl pressad citronsaft
 
150g smält smör
2 ägg
2,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
 
Gör på följande vis:
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Häll ner vaniljsockret, mjölet och citruzesten (eller rivet skal av 1 citron). Häll tillsist ner smöret och den pressade citronsaften. Smörj en form, ex en med löstagbar kan (21cm). Häll i smeten i formen. 
Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i ca 30-40 min. (den ska vara lite dallrig när du tar ut den.)
Ta ut och låt svalna. Servera med exepelvis lite lättvispad grädde eller varför inte med en kula äkta vaniljglass??
 
Kajsa
angelica bengtsson

låter supergott :D