Budapest

Yeey vad gott. Det som är såå bra med budapest är att det inte går att misslyckas. Det gör inget om marängen bli lite underbakad eller överbakad. Låt bara färdiga rullen stå i nårra timmar så ordnar det sig. 
 
 
 
 
 
Recept till 2 stubbar:
6 äggvitor
4 dl socker
200 gram malda hasselnötter
0,5 dl maizena
0,5 dl vaniljpulver (marzan)
 
Fyllning:
3 dl grädde
mandariner eller hallon
 
Garnering:
Hackade nötter
10-20 gram choklad
florsocker
 
Gör så här: 
Vispa äggvitorna tills de blivit mycket hårda. Toppar ska bildas. Sänk hastigheten och häll i lite socker i taget. Sedan kör du på högsta igen tills det blivit en hård maräng. 
Blanda ihop hasselnötterna, maizena o vaniljpulvret.
Vänd försiktigt ner hasselnötsblandningen med en slickepott. Ju mindre du rör, desto bättre blir marängen. 
Spritsa med exempelvis en 15 sprits. Grädda i 190 grader i ca 28-20 min.
Ta ut o låt svalna. Färdig att användas eller frysas. Vänd uppochner på ett baklåtspapper. Dra av pappret från marängen.
Vispa grädden. Inte för hårt. Bre ut den på hela bottnen. Lägg en strimma med valfria bär i mitten. Rulla försiktigt ihop till en rulle. Smält chokladen i micron och "släng" över choklad på rullen. Dela i 2 bitar. Pudra med florsocker. Garnera gärna med 1 eller 4 gräddrosetter. Låt den stå i kylskåpet och safta till sig lite i ett par timmar.
 
Lycka till!!
Kajsa
baka - cake
leavanny.blogg.se

Mums :)