Mustig choklad &- äppelkaka med glasyr
Hej på er!
Idag bjuder jag er på ett jätteenkelt recept på en chokladkaka. Denna kaka är verkligen superenkel att baka! Hela smeten görs direkt i mixern och går supersnabbt. Som pricken över i:et toppas denna goding med en ljuvlig glasyr som tar max 5 minuter att svänga ihop!









Kaka
200g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
3 ägg
3 dl vatten
2 skalade äpplen
1 tsk bakpulver
3,5 dl mjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform med kokos. Häll alla ingredienserna till kakan i en matberedare. Mixa till en slät smet. Fördela jämnt i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 minuter. Gör ett stickprov för att se om den är färdig. Stick ner en provsticka i kakan. Om stickan är blöt-ha den inne lite till. Om ingen smet följer med på stickan- ta ut kakan.
Låt stå i 5 minuter. Välv kakan upp ochner och låt svalna.
Glasyr
2 dl florsocker
1 msk kakao
15g rumsvarmt smör
1 msk mjölk
Gör så här:
Smält samman alla ingredienserna i en kastrull på låg värme. Häll glasyren över kakan. Servera!
Trevlig helg på er!
Kajsa