Pepparkakor.

Vanligtvis brukar vi varje jul baka en årsförbrukning av pepparkakor här hemma. Men iår blev det bara en halv. 
 
 
 
 
 
Recept pepparkakor:

4 dl socker
2 dl sirap
2 dl vatten
250 g smör
2 msk kanel
1 msk mald kryddnejlika
1 msk bikarbonat  
1 msk ingefära
ca 14 dl vetemjöl
 
Gör så här:
Smält samman sirap, socker och vatten i en kastrull. Häll sedan i alla kryddorna och smör och blanda runt tills det smält samman. Blanda mjöl och bikarbonat i en bunke. Häll sedan socker och kryddblandningen i mjölet tills det blivit en smidig (och ganska lös) deg. 
Låt degen stå i kylskåp i ca 1 dygn innan du bakar ut dem. Grädda dem i ca 5-7 min i 200 grader. Förvara i en burk med lock.
Kajsa
pepparkakor