Marängtårta.

 
 
 
Recept på Marängtårta:
 
Bottnar:
6 äggvitor
3 dl socker
 
Fyllning 1:
150 gram ljus choklad
50 gram Mörk choklad
0,5 dl gräddfil
 
Fyllning 2:
3 äggulor
0,75 dl socker
75 gram smör
 
Gör bottnarna såhär:
Sätt ugnen på 100°
Vispa äggvitorna till ett mycket hårt skum.
Häll ner lite socker i taget under vispning. Vispa sen till smeten blivit blank och fin. 
Rita 2 rundlar på ett baklåtspapper. Häll smeten i en spritspåse och spritsa runda rundlar. Blir det mycker smet över så gör vanliga maränger att ha på som dekoration. 
Grädda i 1,5 h. Låt torka till nästa dag. Sätt en träsked i ugnsöppningen så att luft kommer in.
 
Fyllningarna:
nr 1: Smält de olika chokladerna var för sig. Häll upp gräddfil i en skål och låt stå lite i rumstemperatur. Blanda ner lite ljus choklad åt gången. Om du ser att det börjar skära sig, så låt chokladen svalna lite mera. Häll sedan i lite i taget i gräddfilen och blanda runt. När du har hällt i all choklad så häll på den på botten nr:1.
 
nr 2:
Blanda äggulor och socker i en kastrull. Sjud i en kastrull tills det tjocknat. Häll sedan i smöret och låt svalna. När det har önskad konsistens så är det bara att hälla på botten nr: 2. Garnera gjorde jag med lite riven choklad och kokoschips. 
 
Kajsa
 
baka