Limpa med solrostorkade tomater & basilika.

Hej på er. Idag är ju inte vädret på topp, men vad gör de när man får vara inne och baka litegranna??
Idag är det limpa med solrostorkade tomater som står på schemat. Tomatsmaken gifter sig finfint med brödet och basilikan. Smask.
 
 
 
 
 
Recept till en limpa (mycket enkelt att dubbla)
 
25 gram jäst
2,5 dl vatten
1,5 tsk salt
2 tsk socker
ca 6 soltorkade tomater (hackade)
1-2 msk basilika (torkad eller färsk, båda går lika bra)
7 dl vetemjöl
2 msk olivolja
 
Gör såhär:
Kör ihop alla ingredienser utom tomaterna i en assistent. Låt gå i ca 5 min. Häll i tomaterna och kör ytterligare en stund. Låt jäsa i en h ungefär.
Häll ner degen i en smord "limpform" (eller vad man nu kallar dem) och låt jäsa upp till kanten.
 
När det jäst färdigt pensla ovansidan med lite vatten och grädda längst ner i ugnen i ca 35 min. Brödet är färdigt vid 97 grader eller när det låter ihåligt om man knackar på det.
Ta ut och stjälp upp på ett galler. Låt svalna under bakduk.
 
Lycka till,
 
Kajsa.
basilika - bröd - tomat